Nyaraláskor ne feledkezzünk meg az utasbiztosításról!
2022. július 12. írta: Nyúl Eszter

Nyaraláskor ne feledkezzünk meg az utasbiztosításról!

Nyár közepén járunk, ráadásul jön az újabb meleghullám, sokan már csomagolnak és startra készen állnak, hogy víz mellett vészeljék át a kánikulát. Vagy esetleg egy hűvösebb hegyvidéki kirándulásra indulnak. Akárhogy is választanak, a közös nevező mindenkinél egy: az utazásbiztosítás.

link-hoang-uoqar2poxmo-unsplash-1024x683.jpg

Nyár közepén járunk, ráadásul jön az újabb meleghullám, sokan már csomagolnak és startra készen állnak, hogy víz mellett vészeljék át a kánikulát. Vagy esetleg egy hűvösebb hegyvidéki kirándulásra indulnak. Akárhogy is választanak, a közös nevező mindenkinél egy: az utazásbiztosítás.

Bebiztosítaná magát és családját nyaralására, az ügyintézést bízza ránk! Gyors, díjmentes ügyintézéssel állunk rendelkezésére!

Elérhetőségeinket a KAPCSOLAT menüpontban találja.


Sajnos a legtöbben erről megfeledkeznek, pedig szerves része kéne, hogy legyen az utazási előkészületeknek ennek beszerzése. A járvány évei után (és még nincs is vége) hirtelen ért minket a szomszédos háborús helyzet, aztán jött az infláció, árstopok és most a repülőtéri káosz … a végtelenségig lehetne sorolni, mi van még a levegőben, de nem fogom, mert ez mindenki életében jelen van. De az tény, hogy ezer okot lehetne felsorolni, miért indulunk el bizonytalanul az oly soká várt nyaralásunkra. 

És itt jön a lényeg: mindezek ha nem is kerülhetők el, de egy napi párszáz forintos utazási biztosítással a zsebünkben legalább kár nem fog érni bennünket. Nem beszélve egy előre nem látható betegségről vagy balesetről, amire aztán végképp nem számítunk induláskor, különben nyilván itthon maradnánk. 

Nézzük is, mit tud ma egy utazási biztosítás. Összeszedtem az alapszolgáltatásokat, amiket aztán persze lehet bővíteni mindenféle kiegészítésekkel annak megfelelően, ki mivel és merre indul el. Ma már a járvány miatti megbetegedés az alapfedezetek közé tartozik, de íme a lista:

Klasszikus utasbiztosítás:
• Covid-19 fedezet
• Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás egyben
• 24 órás telefonos segítségnyújtás
• Orvosi ellátás megszervezése, kapcsolattartás kórházakkal és orvosokkal
• Hazaszállítás megszervezése és költségeinek megtérítése
• Igény szerint választható, három szintű fedezet

Tengerparti biztosítás:
• Covid-19 fedezet
• Strandlopás-biztosítás, hogy ne kelljen aggódnia a vízparton hagyott értékei miatt
• Érvényes a népszerű vízi sportokra: búvárkodás 40 m-ig, vízisí, vitorlázás, jetski, surf, kitesurf, windsurf, motorcsónakkal vontatott banán, air-chair és gumitömlő, tengeri kajak (parttól 1 km-ig), quad
• Vízi sporteszköz-fedezet búvár-, vízisí-, surf-, kitesurf-, windsurf- és tengeri kajak felszerelésre
• Szállodai és kemping felelősségbiztosítás
• Hiperbárkamrás kezelés költségeit is fedezi
• Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás egyben

Vannak persze verziók búvárkodásra, téli sportra, hegymászásra, egyéb sportra, hajós körútra stb. Ha valaki nyári munkára indulna, érdemes a fizikai munkára megkötött biztosítást választania, aminek van diákmunka verziója is.

Mindegyik biztosításhoz az utazás módjától függően autós (Autó Plusz) vagy repülős (Repülő Plusz) kiegészítő biztosítás kötése javasolt.A Repülő Plusz nem csak a repülős utak speciális kockázataira is érvényes, de Air Assistance szolgáltatást is tartalmaz, amely szakértő segítséget nyújt a légitársaságokkal szembeni kártérítési ügyintézésben.

Nem kell magas költségekben gondolkozni, egy utazási biztosítás napi néhány száz forintban mérhető, viszont kár esetén a segítség megfizethetetlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyimegoldasok.blog.hu/api/trackback/id/tr7717881125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása